فرمت: docx
این نوشتار مبانی نظری و پیشینه تحقیقات داخلی و خارجی عزت نفس در ایران و جهان قابل ویرایش با فرمت ورد doc بصورت جامع و کامل می باشد. در بخش اول (چارچوب) ادبیات نظری عزت نفس تشریح می شود و در بخش دوم پیشینه نظری تحقیق عزت نفس در پژوهش های داخلی و خارجی مورد بررسی قرار می گیرد.
تعاریف متعددی از عزت نفس به عمل آمده است که به مواردی از آنها اشاره می شود: در فرهنگ لغت وبستر (1968)، از عزت نفس به عنوان اعتماد و رضایت در خویشتن، نظر مثبت فرد درباره خود یاد شده است. از نظر ویلیام جیمزعزت به آرزوها و ارزشیابی که آدمی برای خود تصور می نماید اشاره دارد و بطورکلی عزت نفس یا حساس ارزش در فرد توسط توانایی های واقعی فرد و نیرو های بالقوه وی محاسبه می شود» (فرهنگ لغت وبستر، 1968، ص 206).
روانشناسان مختلف نیز بیان داشته اند که افراد با نیاز برای تجربه عزت نفس بالا متولد می شوند به عنوان مثال مازلو اشاره کرده است: «بعد از اینکه وابستگی افراد ارضاء شد، آنها بطور جدی برای ارضای نیازهای مربوط به ارزش و احترام کوشش می کنند» وی اشاره می کند: «همه افراد در اجتماع یک نیاز یا تمایل برای داشتن یک دید مثبت و خوب نسبت به خوشان دارند». بنابراین نیاز به عزت نفس یا خود ارزشمندی و احترام به خود از جمله نیازهای طبیعی انسان است. انسان موجودی است اصالتاً اجتماعی، زمانی که نیاز به احترام به خود ارضاء شود. انسان احساس خوشایندی از اعتماد بع نفس و خودارزشمندی، توانایی، قابلیت، لیاقت و کفایت پیدا می کند و وجود خود را در زندگی مفید، مؤثر و موّلد می یابد (افروز، 1374، 22).
فهرست مطالب
تعریف نظری عزت نفس
تعریف عملیاتی عزت نفس
فصل دوم چارچوب نظری و پیشینه پژوهش عزت نفس
2-2-2 عزت نفس 18
تعاریف عزت نفس: 19
تفاوت عزت نفس، خودپنداره و اعتماد به نفس 21
نیاز حرمت و احترام به خود 21
دیدگاه های دانشمندان درباره عزت نفس: 22
نظرفروم: 23
دیدگاه بک: 23
دیدگاه هورنای: 24
دیدگاه ماریون: 24
دیدگاه الیس: 25
نظریه بندورا: 26
دیدگاه اریکسون: 26
دیدگاه های ((انسان گرایی)) 27
نظریه مزلو: 27
نظریه ی راجرز: 28
2-3 ارتباط متغیرهای پژوهش 31
2-3-1 رابطه عزت نفس و عزت نفس: 31
2-3-2 رابطه تعصب و عزت نفس: 35
2-4 پیشینه ی پژوهشی 38
2-4-1 پیشینه ی خارجی 38
2-4-2- پیشینه ی داخلی 44
جمع بندی 50
منابع و مآخذ
منابع فارسی
منابع انگلیسی